_0001_Knife
_0000_Fork
_0002_Spoon

Badehotellets to restauranter

Badehotellet har to spisesteder: Strandpavillionen, som er vores gourmetrestaurant, hvor vores overnattende gæster også spiser morgenmad, samt Ship Inn, som er vores kombinerede bar, brasserie og galleri. Spisestederne adskiller sig fra hinanden i form af koncept, indretning og stemning, men fælles for dem er, at økologi, lokale råvarer og god kvalitet er i højsædet.

I juni 2019 blev Hjerting Badehotel belønnet med det økologiske bronze-mærke. Det betyder, at 30-60% af alle indkøbte råvarer, som bliver brugt i spisestederne er økologiske.

Brasserie Ship Inn

Strandpavillonen

Et bronze-mærke i økologi

Ikke alle ved det, men når man skal lave øko-regnskab til fødevarestyrelsen, så gælder det ikke kun de råvarer som køkkenet bruger i tilberedning af menuer, det gælder også alle drikkevarer – øl, fadøl, sodavand og kaffe tæller også med i øko-regnskabet.

Hos os har tanken om mere økologi og bedre dyrevelfærd og miljø fyldt mere og mere i vores arbejde de sidste år, og derfor er vi både glade for og stolte over i dag, at kunne sætte bronze-mærket på døren.

Vi arbejder ikke kun med en økologisk tilgang til mad- og drikkevarer. Vi vil også gerne bruge så mange lokale produkter og producenter som muligt.

F.eks. er alle vores æg økologiske og kommer fra Varde Ådal, kun ca. 14 km. fra hotellet. Alt vores fisk kommer fra det lokale fiskehus på Esbjerg Havn, som altid leverer frisk fisk efter sæson. Vores økologiske kylling kommer fra Kongeå. Vores saft kommer fra Vibegaard i Skærbæk ved Ribe, som tilbyder kvalitet fra jord til bord. Alle safte derfra er produceret og fremstillet af frugt som er dyrket på egne jorde.

Alt vores oksekød kommer fra SMG Øko, som udelukkende har økologisk og biodynamisk kød. Firmaet er familieejet, og de samarbejder primært med landmænd fra området omkring -Esbjerg, Varde og med et lokalt vestjysk slagtehus.

Vi kan mærke og smage forskel, og det håber vi også I kan. Velbekomme…

BOOKING