🎄 Oplev julen og nytår på Hjerting Badehotel – Se menuer og events HER

Hvem er vi?

Hjerting Badehotel er ikke kun et smukt sted ved Vadehavet, det er også det dedikerede personale, som hver dag gør en stor indsats for at skabe oplevelser for vores gæster.

Det dedikerede personale på Hjerting Badehotel, er med til at skabe en hyggelig og uformel atmosfære, hvor gæsterne kan nyde deres ophold og få en uforglemmelig oplevelse. Deres passion og engagement for at levere fremragende service og gæsteoplevelser bidrager til at gøre Hjerting Badehotel til et unikt og populært rejsemål. Det er vi stolte af.

 

Tradition og hjertevarme gennem mere end 100 år

Hjerting Badehotels historie

På grunden hvor Hjerting Badehotel ligger har der været kro/hotel i over 300 år. Stedet har altid haft en stor betydning for byen og folkene på stranden, som i mange år var en trafikeret ladeplads for eksport og fiskeri.

Hjerting Kro brændte i 1914 da krokonen skulle tænde op i komfuret, en tragisk hændelse som kostede hende livet.

I efteråret 1914 begyndte byggeriet af Hjerting Badehotel. Hjerting var på det tidspunkt et yndet feriemål, især for turister fra Østdanmark. De nød livet og roen på badehotellet, badene på stranden og den friske luft. Pensionen på hotellet var god og mange gæster kom år efter år.

Under krigen var hotellet besat af tyskerne og efter krigen kom det samme badeliv ikke tilbage. Hotellet fik en større betydning som det lokale samlingspunkt, hvad enten det gjaldt familiefesten eller søndagsudflugten, hvor målet ofte var middagen eller eftermiddagskaffen på Hjerting Badehotel.

Vandet var ikke længere det samme på grund ad forurening. Byen ændrede karakter gennem 60’erne og mange sommerhuse forsvandt og blev erstattet af parcelhuse.

Gennem 80’erne blev vandet igen rent og badelivet begyndte så småt igen. Esbjerg Kommune gjorde gennem årene meget for at udbygge faciliteterne og området omkring Strandpromenaden, så den i dag fremstår meget attraktiv og indbydende for både turister og lokale.

– Og badelivet er kommet tilbage …

1959

1969

1995

Hjerting Badehotel logo
Må vi holde dig opdateret?
Vi vil sørge for at du er en af de første der bliver informeret omkring tilbud, ophold, livet ved Vadehavet og nye tiltag på Hjerting Badehotel.