Oplevelser i Vestjylland

Book ophold

Esbjerg - byen ved havet

Et besøg i Esbjerg er ikke kun et interessant besøg i en dynamisk havneby med sprudlende erhverv. Det er i lige så høj grad en kulturel oplevelse, hvor by, havn og et skønt opland går op i en højere enhed.  Esbjerg havn er etableret i 1868, og først herefter er byen vokset sig stor, så stor at den i dag er Danmarks 5 største, men over 80.000 indbyggere.  Byen er præget af moderne tider, hvilket især ses på byplanlægningen.

Midtbyen er præget af mange spændende forretninger omkring byens lange gågade, torvet og gaderne her omkring.

Vi kan anbefale at se Musikhuset som er tegnet af Kim Utzon, samt havneområdet som er en af Danmarks mest dynamiske, hvor bl.a. offshore fylder rigtig meget, nogen gange kan man være heldig at se en boreplatform. 

Kører du nordpå fra Esbjerg bymidte og ud mod Hjerting Badehotel møder du Svend Wiig Hansens imponerende monumentalskulptur ”Mennesker ved Havet”. Skulpturen fortæller om mennesket, der sidder foran den storslåede natur - der er blevet Esbjergs nye vartegn.

Her ligger også Fiskeri og Søfartsmuseet samt Esbjerg Museum med speciel ravudstilling.

Vi kan anbefale en tur på Fiskeri og Søfartsmuseet, som udover et spændende akvarium også er et fantastisk museum for fiskeri og offshore-aktivitet.

Informationer om Esbjerg findes her: VisitEsbjerg eller Esbjerg brochure

 

Hjerting

Hjerting by er over 700 år gammel. Byen er oprindelig et bosted for især fiskere og søfolk. Men midt i 1700 tallet fik stranden stor betydning som ladeplads for eksport, og fortsatte til Esbjerg Havn blev etableret. Herefter var det turisme og sommerhuse der prægede byen. I dag er Hjerting igen et ”bosted” for folk der arbejder i Esbjerg.

Bymidten er spændende med mange gamle huse. Gennem de sidste 30 år er byen vokset fra at være en lille bymidte og et sommerhusområde til at være en markant forstad til Esbjerg.

Hjerting ligger meget rekreativt i den nordlige ende af nationalparken Vadehavet, tæt ved Marbæk Plantage, og med stranden og masser af frisk luft som en helt naturlig ingrediens.

Vi kan anbefale et besøg i Hjerting Kirke, hvor altervæggen er udsmykket af Robert Jacobsen. Hjerting Badehotel arrangerer hver lørdag eftermiddag guidet tur til kirken.


Mærbæk plantage

Nord for Hjerting ligger det store rekreative område Marbæk plantage. Området ejes af Esbjerg Kommune og er et spændende område med søer, plantage, dyreliv, strand til Vadehavet, ådal samt en golfbane. Dette naturskønne sted er perfekt til løbeturen eller cykelturen, evt. på Mountainbike ruten.

Vi kan anbefale en gåtur med strandstien, som starter lige ved hotellet og går langt ud i plantagen/skoven. Tag evt. turen på cykel. Cykler kan lejes i receptionen.  

Kort og turforslag til både gå og cykeltur fås i receptionen.

 

Varde

Varde er en gammel by, ca. 850 år, faktisk en af de ældste købstader i Danmark. I dag er Varde en levende by med over 15.000 indbyggere, som både emmer af gamle traditioner, men som samtidig også rummer moderne visioner. Varde har masser af oplevelsesmuligheder, f.eks. en gåtur i de gamle gader, Varde museum med de spændende malerier af Otto Frello på Otto Frello Museet, eller en tur i Arnbjerg Parken midt i byen, der også rummer minibyen, som er Varde anno 1860 i skala 1:10.

Vi kan anbefale Minibyen og Otto Frello Museet.


Ribe

Danmarks ældste by har en helt enestående atmosfære. Kun få steder i landet ser man som her hele den middelalderlige bykerne bevaret med gamle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Besøg evt. domkirken med en tur i tårnet, hvor man kan beskue en stor del af Vadehavet. Se det gamle bymiljø, de mange små butikker, gode restauranter og hyggelige caféer, som kun sætter ekstra kolorit på besøget i byen. Også marsk- og vadehavsområdet med den lille ø Mandø, der dagligt er afskåret fra omverdenen i flere timer, er et besøg værd.

Vi kan anbefale et besøg i Ribe Domkirke.


Eventyrets Land

En gammel betegnelse for området vest for Varde.  Dvs. områderne Henne, Vejers, Blaavand og  Skallingen.

Samlet set et fantastisk område at udforske, det gemmer på så mange oplevelser, og Hjerting Badehotel er et godt udgangspunkt. I receptionen udleveres kort med turforslag i egen bil.

Begynd f.eks. med at køre til Filsø, og se Danmarks største sø blive til. I øjeblikket bliver den oprindelige Filsø genetableret.

Kør langs egeskoven, Blåbjerg plantage mod Grærup og se Børsmose Kirke, krondyrerne ved Grærup, og kør over Vejers til Blaavand. Se Danmarks vestligste punkt ved Blaavand fyr. Nyd evt. byen og alle forretningerne. Kør mod Ho og se Tirpitz-stillingerne, som er to kanonstillinger fra 2. verdenskrig. Er åbent i dagtimerne som museum.

Fortsæt ud på Skallingen, halvøen syd for Blåvand, hvor man kan se Hjerting Badehotel fra den anden side af bugten. Skallingen har en helt speciel, meget barsk, vestjysk natur med løsgående køer.

Vi kan anbefale at køre en tur til den sydligste parkeringplads på Skallingen og derfra gå til Skallingens ende. Her står man tæt på sejlrenden til Esbjerg, nordspidsen af Fanø og udsigten til hele Esbjerg fra vandsiden. Turen tager ca. 50 min. hver vej. (Skal I have picnickurv med, så husk at få den i en rygsæk.)


Fanø

Kun 12 minutters sejlads fra Esbjerg og man befinder sig på Fanø - en lille ø set i målestok, men en ø i kulturhistorisk verdensformat. Nyd en tur gennem Nordby og Sønderho  med de smalle gader og de karakteristiske stråtækte Fanøhuse, der bringer os tilbage til det 17. århundrede, hvor øen var betydningsfyldt hjemsted for ca. 160 sejlskibe.

Naturen veksler mellem klitlandskaber, hedestrækninger, enge og plantager. En perlerække af udflugtsmål for vandre-, cykel- og rideture. Langs hele øens vestkyst strækker den 18 km lange hvide strand sig - et sandt paradis for badende, windsurfere og naturelskere.

 

 

Vi var på efterårsferie på Hjerting Badehotel. Det var et fantastisk ophold, med hjælpsomt personale, der var med til at gøre det til nogle gode dage. Maden og servicen i restauranten var også helt i top.
Beliggenheden er perfekt ifht. natur, kultur og shopping

- Peter S

Gode tilbud, spændende nyheder og glimt fra vores hverdag - både foran og bag kulisserne.

Følg os på Facebook

Læs vores flotte anmeldelser på Booking.com og TripAdvisor